Vizite pregătitoare

În urma aprobării dosarului de candidatură depus de Şcoala ,, Sf. Vineri ’’ Ploieşti la Agenţia Naţională de Programe Comunitare, în  perioada 20-24 octombrie 2010, am participat la un seminar Comenius ,,Improving key competence in school education’’

( Îmbunătăţirea competenţelor cheie în educaţia şcolară ) care s-a desfăşurat în Nevşehir, Cappadocia, Turcia.

La seminar au participat directori şi cadre didactice din Anglia, Irlanda,Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Italia, Portugalia, Spania.

Seminarul a fost organizat de Centre for European Union Education and Yuoth Programmes, în cadrul programului ,, Învăţare pe tot parcursul vieţii’’.

Ţinta seminarului a fost să aducă împreună persoane din diferite ţări , care au interese comune şi doresc să dezvolte în cooperare un proiect european în ceea ce  priveşte domeniul educaţiei.Limba de comunicare pe toată perioada seminarului a fost limba engleză.

Activităţile s-au desfăşurat conform agendei propuse de organizatori. S-au făcut  prezentări pe tema seminarului, exemple de bune practici din partea unor licee cu experienţă în proiecte care au abordat diferite teme, workshopuri cu scopul de a împărtăşi schimburi de experienţe între participanţii la seminar şi  grupuri de lucru care au fost benefice pentru toţi colegii.

La sfârşitul acestui seminar s-a făcut o evaluare a  viitoarelor  proiecte.

Şcoala noastră a fost desemnată coordonatoarea unui proiect împreună cu Belgia, Letonia, Germania şi Turcia, un proiect ce se va desfăşura începând cu 01 septembrie 2011.

Această activitate s-a organizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene şi a Agenţiei Naţionale de Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale primit în cadrul Programului de Învăţare pe  Parcursul Întregii Vieţi.

Director, prof. Ana-Maria Apetrei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s